Szerződések jogáról pénzügyi ágazati szakemberek számára - ELŐADÁS - Budapest, 2015. március 23.

2015. február 04.

A szerződésekre vonatkozó normaanyag tekintetében is jelentős változtatásokat hajtottak végre a Polgári Törvénykönyvben, amelyeket a 2014. március 15. napját követően kötött szerződések tekintetében alkalmazni kell. Valamennyi szerződésre irányadó, több új szabályozási elemet vezettek be, többek között az általános szerződési feltételekre, az elektronikus úton történő szerződéskötésre, a versenyeztetési eljárásra, az érvénytelenségre vonatkozó szabályokat és jogkövetkezményeket. Megváltozott a hibás teljesítésért való felelősség és újdonságként került be a termékszavatosság.


Az előadás keretében ezen alapvető szabályokat, változásokat tekintjük át, különös tekintettel azok várható gyakorlati hatásaira, amely ismeretek hasznosak lehetnek a könyvvizsgálói, könyvelési feladatokat ellátó szakemberek számára nem csak munkájuk ellátásához, de mindennapi életükben is, mikor magánszemélyként kerülnek kötelmi jogviszonyok alanyává.

Program:

08:30 – 09:00    Regisztráció
09:00 – 10:30    A kötelmek és szerződések általános szabályai
                        A már megkötött szerződések érvényessége, teljesítése, a
                        szerződésszegés esetei és jogkövetkezményei
10:30 – 10:40    Szünet
10:40 – 12:10    Szerződéses biztosítékok, és az egyes szerződés típusok áttekintése I.
                        Az egyes szerződés típusok áttekintése II.
 
Előadó: dr. Nagy Krisztina, munkajogi szakjogász

Helyszín: Budapest, belső kerületeiben, jól megközelíthető helyszínen (a pontos helyszínt a visszaigazoló e-mailben küldjük meg)

Jelentkezési határidő: 2015. március 22.

További információ, és jelentkezés >>