Sándorné Új Éva, okleveles adószakértő előadássorozata

2021. július 07.

 

Kiváló oktatónk Sándorné Új Éva, okleveles adószakértő négy izgalmas témát érintő előadást gyűjtött csokorba.

 

Amennyiben a rendezvénysorozat több előadásán is rész kíván venni, igénybe veheti kedvezményes csomagajánlatunkat is, ami a szeptember 24-éig leadott együttes jelentkezés esetén érvényesíthető!

 

Egy előadáson történő részvétel díja: 14 900 Ft (tárgyi adómentes képzés).

Két előadáson történő részvétel díja: 26 075 Ft (tárgyi adómentes képzés) - a második előadás árából 25 % kedvezmény.

Három előadáson történő részvétel díja: 37 250 Ft (tárgyi adómentes képzés) - a második és harmadik előadás árából 25 % kedvezmény.

Négy előadáson történő részvétel díja: 44 700 Ft (tárgyi adómentes képzés) - a negyedik előadás megtekintése díjmentes.

2021. szeptember 28.

Az ügyvezetők juttatásai

Téma: Gyakran felmerül a kérdés, hogy egy vállalkozás cégvezetői, ügyvezetői feladatait milyen jogviszony keretében lehet ellátni, s a gondolatokban sok a keveredés... Kérdéseket vet fel az is, hogy a vezetői tisztség viselése a különféle jogviszonyban milyen adó és járulékfizetési kötelezettséget generál. A problémakörhöz igen változatos és összetett szabályrendszer tartozik, amelyek mentén gyakorta az is kérdés, hogy az ügyvezetők, cégvezetők milyen juttatásokat (pl. havi fizetéstől a béren kívüli juttatásokon át a céges gépjármű teljes körű magáncélú használatáig) kaphatnak, és ezeknek mi a közteher vonzata. Rendezvényünk keretében ezekre a kérdésekre adunk választ.

Regisztráció »»

2021. október 6.

A csoportos társasági adóalanyok adózása

Téma: A csoportos társasági adózás régóta tartja izgalomban a vállalkozások vezetőit és az adószakembereket. Fontos kérdés, hogy melyik tagvállalatot engedjük be a csoportba és melyiket ne. Még fontosabb kérdés, hogy mennyi adót lehet spórolni  a CSOPTA alatt. Miként lehet közösen viselni a veszteséget és hogyan lehet osztozni a kedvezményeken. Érdemes átgondolni ezeket a kérdéseket, mert az üzleti évükkel a naptári évet követőknek november 20-áig lehet bejelentkezni a csoportos adóalanyiság alá.

Regisztráció »»

2021. október 26.

A gépjármű költségelszámolás

Téma: Szinte minden magánszemély, egyéni- és társas vállalkozó rendelkezik már valamilyen gépjárművel. Legyen az személygépjármű vagy tehergépjármű, annak a tulajdonban/üzemben tartásával, használatával kapcsolatban igen sokféle költség merül fel, amely költségekhez adó és járulékfizetés is kapcsolódhat (pl. áfa, cégautóadó, szja stb.). Tovább bonyolítja a problémát, hogy a gépjárművek is igen sokfélék: benzinüzemű, dízelüzemű, elektromos vagy hibrid típusok. A gyakorlatban igen sok a tévesztés a munkába járás, a kiküldetés, hivatali/üzleti út kapcsán felmerülő adók elszámolásához kapcsolódó bizonylatok, adófizetési kötelezettségek megállapítása kapcsán. Ugyancsak gondok merülnek fel a gépjárművek beszerzése, bérlése, nyílt-és zártvégű lízingelése során felmerülő áfa kezelésével. Végül további meggondolandó probléma az áfa kezelése a gépjárművek értékesítése bérbe és lízingbe adása kapcsán, de persze a társasági adó energiahatékonysági beruházási kedvezménye sem elhanyagolandó. Mivel a témakör sok adózási kérdést ölel fel, rendezvényünkön ezek válaszait keressük.

Regisztráció »»

2021. november 10.

Az ingatlanadózás

Téma: Az ingatlan értékesítésével, beszerzésével, bérbeadásával, bérbe vételével, lízingbe adásával és lízingbe vételével kapcsolatban igen sok adózási kérdést végig kell gondolni. A leginkább érintett adónemek (ingatlan függvényében): személyi jövedelemadó, általános forgalmi adó, társasági adó, kisvállalati adó és a kisadózó vállalkozások tételes adója. A gyakorta felmerülő kérdések közé tartozik, hogy egy-egy ügylet áfás vagy nem áfás, és ha igen, akkor hány százalék az áfa mértéke. Az áfa levonásba helyezése is megfontolandó, hiszen sokszor 27 százalékos áfa mértékről beszélünk. Ugyancsak fontos, hogy eladás, bérbeadás esetén melyek azok a költségek, amelyek elszámolhatók (pl. beszerzési érték), és melyek azok, amelyek nem (pl. finanszírozási költség), de persze az értékesítéshez kapcsolódó adókedvezmények sem hagyják nyugodni az érintetteket. Rendezvényünk keretében ezekre a kérdésekre adunk választ.

Regisztráció »»