Rólunk

I. Cégismertető

 

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ Kft-t (felnőttképzési nyilvántartási azonosítószámok: E-000582/2014; B/2020/000793; E/2020/000026.) 1999-ben hozta létre egyszemélyes társaságaként a köztestületként működő Magyar Könyvvizsgálói Kamara.


Az alapítás elsődleges célja a korszerű pénzügyi-számviteli szakemberképzés volt, ahol mind a szakmát adó képzések, mind a továbbképzések esetében a magyar könyvvizsgálói szakma legkiválóbb szakembergárdája garantálja szellemi háttérként a minőségi oktatást. Konferenciáinkkal, pénzügyi, adózási és könyvvezetési, illetve jogszakmai ismereteket közvetítő előadásainkkal is széles körben igyekszünk hozzájárulni a szakmai kultúra fejlesztéséhez.


MSZ EN ISO 9001:2009 (ISO 9001:2008) szabvány szerinti minőségirányítási rendszert 2002-től működtettünk, majd 2014-től saját fejlesztésű - az akkor új felnőttképzési törvény előírásainak is megfelelő - minőségirányítási rendszert vezettünk be. 2002-ben – az országban az elsők között – szereztük meg felnőttképzési intézmény akkreditációnkat is, amit 2014-ben a vonatkozó előírások szerinti felnőttképzési engedéllyel váltottunk fel. 2020. szeptembere óta pedig az új képzési rendszerben bejelentéshez és engedélyhez kötött képzéseket is folytathatunk.


Célunk, hogy a jogszabályi környezethez és partnereink igényeihez messzemenően igazodó szolgáltatásokkal segítsük hallgatóink szakmai fejlődését, így a foglalkoztatóik eredményes működését, amihez üzletviteli tanácsadási tevékenységünkkel a gyakorlatban is hozzájárulunk.


Budapesti központi irodánk mellett öt regionális igazgatóságunk (ezek Debrecenben, Miskolcon, Szegeden, Veszprémben és Szombathelyen működnek) és a Kamara megyei szervezeteivel való együttműködésünk, illetve saját e-learning rendszerünk alkalmazása biztosítja tevékenységünk országos lefedettségét. Távoktatási rendszerünk szolgáltatásait pedig immár mind az öt földrészről igénybe veszik.

 

II. Alapértékeink

 

 

II.1. Megbízhatóság

A korrekt tájékoztatást és kapcsolattartást az egyik legfontosabb üzleti értéknek tartjuk. A továbbképzéseken, szakmai rendezvényeken résztvevőknek ezért is mindig megbízható és aktuális információt adunk. Gyakori, hogy az érintettek a szakhatóságok helyett is hozzánk fordulnak képzési kötelezettségeikkel és lehetőségeikkel kapcsolatos információért, mivel munkatársaink felkészültek az általunk gondozott képzések, továbbképzések jogi szabályozásának pontos és naprakész ismeretében.

 

II.2. Szakmaiság

Nevünkhöz méltóan oktatóink, előadóink magasan kvalifikált, a szakmai kultúra és tudásfejlesztés iránt elkötelezett gyakorló szakemberek. Jól képzett munkatársaink mindegyike többéves tapasztalattal rendelkezik a képzésfejlesztés, képzésszervezés területén, s kiemelkedően fontosnak tartja az ügyfelek szakszerű kiszolgálását.

 

II.3. Személyesség

A működés szempontjából meghatározónak tartjuk az igénybevevői elvárások pontos ismeretét, és teljesítését a vevők, megrendelők maximális kiszolgálása érdekében. Ennek is köszönhető, hogy több ezer elégedett ügyfelünk tér vissza hozzánk évről-évre.

 

III. Tevékenység

 

 

Fő tevékenységünk a felnőttoktatás, szakmai képzés. Oktatási Központunk fennállása óta közel félmillióan vettek részt különböző képzéseinken. Az egyes tevékenységi területek alábbi rövid ismertetésén túl az aktuális ajánlatainkról honlapunkon (https://mkvkok.hu/) tájékozódhatnak.

 

III.1. Szakmát adó képzések

 

Az évente 3-4 ezer fő által látogatott tanfolyamainkat az ország egyes régióiban működő igazgatóságaink szervezik a feladatellátásba számos esetben bevonva a Magyar Könyvvizsgálói Kamara területi szervezeteit.

Kínálatunkban az új programkövetelmények szerinti képzések közül elérhető nálunk

képzés.

 

 Az egyéb képzések között évek óta kizárólag intézményünkben indul

 

III.2. Kreditpontos kötelező továbbképzések

 

A szakhatóságok engedélye alapján és folyamatos ellenőrzésük mellett jelenleg 8 továbbképzési rendszerben szolgáltatunk kreditpontos továbbképzéseket úgy tantermi, mint távoktatási formában.

 

Ezek a következőek:

 

A 2019. évtől kezdődően a nyilvántartásba vett vámtanácsadók, vámügynökök számára ugyancsak kötelező a szakmai továbbképzés, amelyben vonatkozó hatósági engedélyünkre tekintettel továbbképző intézményként szintén részt veszünk.


2021-ben a nyíltan meghirdetett továbbképzési programjainkon (kontaktórás és e-learning), illetve egyéb szakmai rendezvényeinken a résztvevők száma összességében 16 637 fő volt. A fentieken túl cégünk a Magyar Könyvvizsgálói Kamara által finanszírozott, saját tagjaik által külön térítés nélkül igénybe vehető távoktatási továbbképzési lehetőséget is biztosított, amivel az elmúlt évben 3 933 fő élt. Ügyvédi és jogtanácsosi továbbképzésünkben az év folyamán 13 302 fő vett részt. Az Oktatási Központnál 2021-ben továbbképzésben résztvevők összlétszáma így összesen 33 872 fő volt. 


A továbbképzéseink résztvevői közül egyre többen választják a rugalmas, így a képzésben résztvevők időbeosztásához jól igazodó távoktatási képzési formát. 2021-ben a járványhelyzet még inkább igazolta ennek a képzési módnak a létjogosultságát. A piacon a legszínesebb továbbképzési filmpalettával állunk rendelkezésre. 2021-ben a nyíltan meghirdetett, tehát bárki számára elérhető kínálatunkban 27 db előadást, a könyvvizsgálók távoktatási továbbképzési csomagjában 60 db tananyagot, míg az ügyvédi továbbképzési rendszerben 28 db továbbképzési filmet találtak az érdekeltek a kötelező kreditpontjaik összegyűjtése során.  A tananyagok széles választéka mellett jól működő, telefonon és elektronikus úton elérhető ügyfélszolgálattal állunk a továbbképzésben résztvevők rendelkezésére.

 

III.3. Egyedi igényekhez igazodó képzések

 

Oktatási Központunk egyedi képzési igényekhez igazodó programok komplex előkészítésében és lebonyolításában is örömmel áll megbízói rendelkezésre. Igény esetén felkészült képzésszervező és oktató csapatunk egy-egy szakterületre vagy komplex továbbképzésre vonatkozó képzési csomagot állít össze az érdeklődők számára és vállalja azok teljes körű lebonyolítását.

 

III.4. Kiadványok és szakmai rendezvények

 

Elektronikus és nyomtatott szakmai kiadványainkkal, szoftvereinkkel segítjük a szakemberek napi tevékenységét, a széles körű ismeretterjesztést. Szakmai konferenciáinkkal, rendezvényeinkkel, amelyeknek egy része az igényekhez igazodva távoli eléréssel valósul meg, az aktuális jogszabályi környezetre, a változásokra reagálva támogatjuk a területen dolgozók ismereteinek karbantartását, a pénzügyi tudatosság fejlesztését.

Partnereink elégedettsége kiemelten fontos a számunkra, ezért szolgáltatásainkat igyekszünk folyamatosan fejleszteni. Amennyiben szeretné tevékenységünkkel kapcsolatos tapasztalatait megosztani, kérjük az alábbi kérdőívet használja.

AZ ELÉGEDETTSÉGMÉRÉSI KÉRDŐÍV LETÖLTÉSE »

A kitöltött kérdőívet az elegedettsegmeres@mkvkok.hu címre várjuk! Együttműködését előre is köszönjük!

IV. Referenciák

 

Számos mikro-, kis- és középvállalkozás mellett az alábbi cégek, hivatalok tiszteltek meg bennünket azzal, hogy minket választottak:

 

Dr. Lakrovits Elvíra, ügyvezető