Hírek

Új szakmai kiadványunk jelent meg! Adorján - Lukács - Róth - Veit: SZÁMVITEL SPECIÁLIS KÉRDÉSEI (2015)

2015. szeptember 15.

Az elmúlt évek jogszabályváltozásai sok ponton érintették a gazdasági élet szereplőinek napi munkáját. Olyan jelentős módosítások történtek a közelmúltban, mint az új Ptk. hatályba lépése (a Gt. megszűnésével egyidejűleg), ehhez kapcsolódóan a Cégtörvény és a Csődtörvény jelentős változása, illetve egy új jogszabály megjelenése, amely a szervezeti változtatások (átalakulás, egyesülés, szétválás) szabályait rögzíti.

Új szakmai kiadványunk jelent meg! Róth - Adorján - Lukács - Veit: SZÁMVITELI ESETTANULMÁNYOK (2015)

2015. szeptember 11.

A 2016. évtől hatályos számviteli változások szükségessé teszik a több éve, folyamatosan piacon lévő szakmai kiadványaink megújítását. A változások egy jelentős része az EU 2013/34. irányelvének átültetése miatt vált szükségessé, de a gyakorlat oldaláról kikényszerített módosítások is megjelentek a törvényben, kihasználva azt a lehetőséget, hogy egyes témákat átfogóan kellett újraszabályozni.

A számviteli törvény 2016. évi változásai a megújuló kiadványainkban, szakkönyveinkben, előadásainkban

2015. augusztus 24.

A 2016. évtől hatályos számviteli változások szükségessé teszik a több éve, folyamatosan piacon lévő szakmai kiadványaink megújítását. A változások egy jelentős része az EU 2013/34. Irányelvének átültetése miatt vált szükségessé, de a gyakorlat oldaláról kikényszerített módosítások is megjelentek a törvényben, kihasználva azt a lehetőséget, hogy egyes témákat átfogóan kellett újraszabályozni.

RENDEZVÉNYEK Budapesten és vidéken: A számviteli törvény 2016. évi módosítása az EU irányelvek kapcsán

2015. augusztus 19.

Előadásunkon gyakorlatias példákon keresztül ismerheti meg a számviteli fogalmakat és a beszámoló formáját érintő változásokat. Foglalkozunk továbbá az osztalékfizetési szabályokkal, kiegészítő mellékletek és az egyszerűsített éves beszámoló változásaival, valamint az IFRS alkalmazás kérdéseivel.